понедельник, 28 января 2013 г.

Left 4 Dead 2


Left 4 Dead 2 - комп'ютерна гра, кооперативний шутер від першої особи з елементами survival horror, розроблений компанією Valve Corporation і виданий Electronic Arts. Гра є сиквелом Left 4 Dead.
Як і в оригіналі, дія Left 4 Dead 2 відбувається в період після витоку невідомого, зомбують людей вірусу, який призвів до хаосу по всьому світу. У центрі уваги - виживання 4 людей із стійким імунітетом до вірусу і їх боротьба з ордами Заражених. Ті, що вижили повинні пробиватися через рівні, розділені притулками добре укритими і укріпленими приміщеннями, недосяжними для Заражених будь-якого типу (які діють як контрольні точки), з метою досягнення рятувального транспорту у фіналі кампанії.
Відразу після виходу гра мала великий успіх і отримала безліч позитивних відгуків. Як і в першій частині гри, розробникам вдалося добре передати атмосферу жаху і відчаю, яка виникла в результаті поширення в ігровому всесвіті невідомого вірусу, який перетворив людей у ​​монстрів. Завдяки роботі «Режисера», кожне проходження гри унікальне й неповторне, а упор на командні дії робить гру однією з кращих серед кооперативних шутерів. Також унікальність цієї серії шутерів додає незвичайний мережевий режим, в якому команди супротивників поставлені в різні умови: одні грають за людей, а інші - за Особливих Заражених.
Left 4 dead 2.jpg

воскресенье, 20 января 2013 г.

Point Blank

Онлайн-шутер Point Blank - найкраще місце для відпочинку з друзями. Динамічний геймплей, відмінна графіка і реалістичний звук вже припали до смаку 4-х мільйонної армії шанувальників гри. Стань одним з них, випусти пар та отримай свою ударну дозу адреналіну! На гру також є створений серіал під назвою Геймри !!!
Файл:Point Blank "4game".png

понедельник, 14 января 2013 г.

Heroes of Newerth/HoN


Heroes of Newerth - комп'ютерна гра в жанрі RTS (або, як зараз називають цей напрямок, MOBA), що розробляється S2 Games. Гра заснована на популярній карті DotA для Warcraft III і розробляється для трьох операційних систем: Windows, Linux і Mac OS.
Геймплей гри схожий c DotA (Більшість героїв і предметів спочатку представляли собою точну копію з DotA). На даний момент, після безлічі оновлень, з'явилися десятки зовсім інших героїв і предметів, придуманих власне розробниками HoN, а багато старі сильно змінилися в порівнянні зі своїми DotA-аналогами), але при цьому гра виглядає набагато динамічніше і швидше.
Кожен гравець у HoN (максимум 10 гравців 5 на 5) управляє одним персонажем і основна увага приділяється управлінню і розвитку цього персонажа, а ігровий процес заснований на командну взаємодію (тімплей, від англ. Teamplay), тобто один гравець навряд чи зможе самостійно привести до перемоги всю команду. Командна гра, правильний підбір героїв і артефактів дуже важливі в HoN, і це додає грі інтересу. На даний момент в HoN 109 унікальних героїв, 56 у Legion і 53 у Hellbourne (16.08.12). При цьому продовжується розробка нових героїв і балансування вже існуючих.

воскресенье, 13 января 2013 г.

Left 4 Dead


Left 4 Dead - багатокористувальницька комп'ютерна гра в жанрах шутера від першої особи і survival horror, розроблена компанією Turtle Rock Studios, яка з 10 січня 2008 року є частиною Valve Corporation. Гра створена на движку Source версії 14 для платформ Windows NT і Xbox 360. Портування гри на Xbox 360 займалася студія Certain Affinity. 28 жовтня 2010 гра стала доступна на Mac OS X.
Вперше інформація про Left 4 Dead з'явилася в різдвяному номері журналу PC Gamer UK за 2006 рік у вигляді шестисторінковий статті. А випробувати гру публіка змогла на QuakeCon 2007 і Showdown 2007 LAN, що пройшла в американському місті Сан-Хосе. 6 листопада демоверсія Left 4 Dead стала доступна тим, хто зробив попереднє замовлення через систему цифрової дистрибуції Steam. 11 листопада 2008 вона стала доступна публічно. 18 листопада гра стала доступна через Steam для всіх бажаючих. 20 листопада відбувся реліз коробкових версій в Америці, а 21 листопада - в Старому світі. Версії для персонального комп'ютера і Xbox 360 повністю переведені на російську мову.
Гра отримала безліч позитивних відгуків. Розробникам вдалося добре передати похмуру атмосферу жаху і відчаю, яка виникла в результаті поширення в ігровому всесвіті невідомого вірусу, який перетворив людей на чудовиськ. Завдяки роботі «Режисера», штучного інтелекту, що стежить за діями гравців і впливає на ігровий процес, кожне проходження гри унікальне й неповторне, а упор на командні дії робить гру однією з кращих серед кооперативних шутерів. Також унікальність цієї серії шутерів додає незвичайний мережевий режим, в якому команди супротивників поставлені в різні умови: одні грають за людей, а інші - за Особливих Заражених.
1 червня 2009 на виставці Electronic Entertainment Expo Valve офіційно анонсувала повноцінний сіквел Left 4 Dead 2. Сиквел вийшов 17 листопада того ж року.

Файл:L4D PFT-360+PC.jpg

суббота, 12 января 2013 г.

Minecraft


Minecraft (від англ. Mine craft - букв. «Шахтарське ремесло») - комп'ютерна гра з виглядом від першої особи. За стилем, світ гри повністю складається з блоків (ландшафт, предмети, моби, гравець), і для текстурування використовуються текстури з низьким дозволом (16 × 16 текселей).
Розроблена шведським програмістом Маркусом Перссоном (англ. Markus Persson), відомим також як «Notch» (рос. Нотч). Гра була задумана як клон гри Infiniminer, хоча Перссон хоче, щоб геймплей був більше схожий на Dwarf Fortress. Гра написана на Java з використанням бібліотеки LWJGL.
Minecraft розроблявся протягом тижня, до того як був вперше публічно оголошений на форумах TIGSource, де він спочатку отримав велику популярність, яка привела до створення форуму, присвяченого Minecraft, вікі і каналу IRC.
Довгий час була в стані альфа і бета тестування і 18 листопада 2011 року, на параді Minecon, вийшов офіційний реліз гри.
Minecraft доступний для Windows, Linux, OS X, XBox 360, Android і iOS.

Файл:Minecraft menu.png

пятница, 11 января 2013 г.

World of Warcraft/WoW


World of Warcraft (WoW; англ. World - світ; warcraft - військове ремесло; можна перекласти як Мир Військового Ремесла) - багатокористувацька рольова онлайн-гра, розроблена компанією Blizzard Entertainment. Четверта гра серії Warcraft, не рахуючи доповнень і скасованої Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Дія гри відбувається у всесвіті Warcraft - фентезійному світі, вперше представленому в грі Warcraft: Orcs & Humans в 1994 році. Події World of Warcraft починаються через чотири роки після подій, на яких закінчилася гра Warcraft III: The Frozen Throne.
Згідно з книгою рекордів Гіннеса, World of Warcraft є найпопулярнішою MMORPG в світі. 23 січня 2007 компанія Blizzard випустила прес-реліз, в якому повідомлялося, що кількість передплатників гри склало більше 8 млн людей по всьому світу, 7 жовтня 2010 кількість передплатників перевищила 12 млн. Після виходу Mists of Pandaria, згідно зі звітами Blizzard, кількість передплатників гри становить понад 10 млн осіб.
Гра отримала кілька нагород, включаючи Gamespot's Game of the Year Award, як найкраща гра 2004 року.




четверг, 10 января 2013 г.

Lineage II


Lineage II (розмовні назви: L2, LA2, Лінійка) - фентезійная масова багатокористувацька рольова інтернет-гра (MMORPG) для PC, є приквелом, дія якого відбувається за 150 років до подій Lineage. Після видання в Південній Кореї 1 жовтня 2003, гра стала дуже популярною і до березня 2007 року повідомлялося про більш ніж 600 тис. передплатників. За інформацією NCsoft, число гравців досягає більше 19 млн чоловік.
17 липня 2008 було оголошено, що Іннова Сістемс і NCsoft уклали договір на видання нової локалізованої версії в Росії.
В кінці 2008 року пройшли закритий і відкритий бета-тест російськомовної версії Lineage II, після яких гра була офіційно запущена, поширюючись по моделі безкоштовної гри з мікротранзакцій. Обов'язкової плати за реєстрацію облікового запису і гру не стягується, а продається за реальні гроші спеціальна валюта дозволяє оплачувати преміум-передплату та різні предмети з внутріігрового магазину.
На даний момент випущено 19 доповнень для гри. Після серії Chaotic Chronicle почалася серія Chaotic Throne.

среда, 9 января 2013 г.

StarCraft II: Wings of Liberty


StarCraft II: Wings of Liberty (англ. Зоряне ремесло 2: Крила свободи) - комп'ютерна гра в жанрі стратегії в реальному часі, продовження StarCraft. Була анонсована 19 травня 2007 на фестивалі Blizzard Worldwide Invitational в Сеулі, Південна Корея. На відміну від попередньої гри серії, StarCraft II виконаний в тривимірній графіці, а також використовує фізичний движок Havok. Спочатку була задумана одна гра, але на виставці BlizzCon 2008 оголошено, що StarCraft II стане трилогією. Перша частина отримала назву StarCraft II: Wings of Liberty, а два доповнення - Heart of the Swarm і Legacy of the Void. Реліз StarCraft II: Wings of Liberty відбувся 27 липня 2010 року.
Дія гри відбувається в XXVI-му столітті у віддаленій частині галактики Чумацький Шлях. Сюжет гри базується на взаємодії трьох рас: Терранов (нащадків засланих злочинців, які втратили зв'язок із Землею), Зергов (раси істот, чиї воїни являють собою мутірованія ссавців або насекомоподобних або плазунів істот різних планет, керованих спочатку Сверхразумом, а потім і Королевою клинків) і протоссов (високотехнологічного раси з яскраво вираженими псионной здібностями). Wings of Liberty приділяє особливу увагу терранов, а доповнення Heart of the Swarm і Legacy of the Void будуть сфокусовані на Зергів і протоссов відповідно. Дія гри розгортається через чотири роки після подій StarCraft: Brood War.

StarCraft II.jpg

StarCraft


StarCraft (від англ. Star craft - букв. «Зоряне ремесло», іноді переводиться як «зоряне мистецтво») - культова комп'ютерна гра в жанрі стратегії в реальному часі, розроблена і випущена компанією Blizzard Entertainment в 1998 році. У 1999 році було випущено додаток - StarCraft: Brood War, додала у гру нових ігрових юнітов і продовжити сюжет оригіналу; в 2010 вийшов сиквел StarCraft II: Wings of Liberty.
Спочатку гра розроблялася для ОС Microsoft Windows, пізніше з'явилися версії для Mac OS, Mac OS X і ігрової приставки Nintendo 64. Windows-версія коректно працює під Wine в Linux. Також для Linux існує мод Stargus який дозволяє грати в StarCraft. У грі реалізована можливість розрахованої на багато гри на офіційному ігровому інтернет-сервері Battle.net. Також з грою поставляється повноцінний редактор карт StarEdit.

Файл:StarCraft.front cover.jpg

понедельник, 7 января 2013 г.

Counter-Strike


Counter-Strike (англ. «Контрудар»; скор. CS або КС, разг. Контра) - культова серія комп'ютерних ігор у жанрі командного шутера від першої особи, заснована на движку GoldSrc, спочатку з'явилася як модифікація гри Half-Life. Всього в основний серії вийшло п'ять версій гри, остання і найпопулярніша з яких - Counter-Strike 1.6. Існують і окремі частини, наприклад, Counter-Strike: Condition Zero (мультиплеер з поодинокими завданнями) і Condition Zero: Deleted Scenes (сюжетна гра), засновані на движку GoldSource, а також Counter-Strike: Source, заснована на більш сучасному движку Source. 14.08.11 Valve офіційно презентувала Counter-Strike: Global Offensive, яка вийшла 21 серпня 2012 року.
Counter-Strike - популярна багатокористувацька гра, має підтримку мережевих і одиночних ігор (з ботами). Деякі аналітики вважають, що в даний час Counter-Strike 1.6 втрачає популярність у міру появи у гравців могутніших ПК, що підтримують сучасні ігри з більш гарною графікою і вдосконаленими фізичними движками. У 2007-2008 роках намітився зворотний процес - зміцнення позицій CS 1.6 як турнірній дисципліни. Безліч людей по всьому світу не поспішають покинути ряди віртуальних бійців Counter-Strike. Насамперед це пов'язано зі звичним геймплеєм.
Основна ідея гри - протистояння двох команд - Терористів (Terrorist team, T) і Спецназу (Counter-Terrorist team, CT). Кожен гравець при вході в гру вибирає команду, за яку він хоче грати, або можливість бути спостерігачем - Spectator - якщо це передбачено настройками ігрового сервера.
Мета гри - виконати завдання карти або знищити супротивників. За виконані завдання і знищених супротивників гравець отримує гроші, які може витратити на покупку зброї. (Програла команда також отримує гроші, але істотно менше)

воскресенье, 6 января 2013 г.

DotA


Defense of the Ancients (англ. Оборона Стародавніх, скорочено DotA) - користувацька карта (модифікація) для стратегії в реальному часі Warcraft III: Reign of Chaos і його розширення, Warcraft III: The Frozen Throne, заснована на карті Aeon of Strife для StarCraft.
DotA - командна тактична гра з елементами комп'ютерної рольової гри, в якій кожен гравець керує одним героєм, і, якщо герой має відповідні здібності, деякою кількістю додаткових істот. Під час ігрового процесу, з плином часу і в залежності від успішності своїх дій гравець отримує досвід, відкриваючи нові здібності свого героя, і гроші, які він витрачає на покупку різних предметів. Основне завдання гри для кожної з двох команд - знищити ворожий табір, захищений вежами. Гравці контролюють тільки свого героя (і, можливо, кілька покликаних або захоплених істот); героям допомагають юніти, керовані комп'ютером, які називаються «Крип» (англ. Creeps).
Карта була створена за допомогою редактора рівнів World Editor для Warcraft III: Reign of Chaos, а з виходом розширення Warcraft III: The Frozen Throne була покращена. Існує велика кількість варіацій DotA, але найбільш популярна з них - DotA Allstars, що розробляється IceFrog з 2005 року.
DotA Allstars завоювала помітну популярність і представлялася як одна з дисциплін у чемпіонатах з комп'ютерних ігор: BlizzCon (проводиться Blizzard Entertainment), азіатський World Cyber ​​Games, Cyberathlete Amateur і CyberEvolution, російська ASUS Open, Electronic Sports World Cup. У 2008 році на сайті Gamasutra, присвяченому комп'ютерним іграм, з'явилася стаття, автор якої стверджував, що DotA стала найпопулярнішою і найбільш обговорюваною безкоштовної модифікацією до гри. Існує рімейк гри, створений компанією Valve спільно з IceFrog під назвою Dota 2.

DotA v6.77 AI 1.1.5 | Дота 6.77 с ботами

DotA 2


Dota 2 - комп'ютерна багатокористувацька командна гра жанру стратегія в реальному часі з елементами комп'ютерної рольової гри, реалізація відомої карти DotA для гри Warcraft III в окремому клієнті. В 2009 році компанія Valve прийняла на роботу основного розробника DotA 2. 13 жовтня 2010 гра була анонсована до виходу в 2011 році на ігровому порталі Game Informer. 15 серпня 2011 в офіційному блозі був створений трейлер до гри.
У грі беруть участь дві команди по п'ять чоловік. Одна команда грає за світлу сторону, інша - за темну. Кожен гравець керує одним персонажем(героєм). Герой може отримувати досвід для підвищення свого рівня, заробляти золото, купувати й збирати предмети, які посилюють його або дають додаткові здібності. Кожен гравець постійно отримує невелику кількість золота від своєї бази, а також заробляє невеликі кількості золота за вбивство ворожих істот і великі - за вбивство героїв. Команди рассредотачівалась по лініях, на яких відбувається боротьба з ворожими героями і загонами Кріпів  під управлінням комп'ютера, які регулярно з'являються на базах команд. Мета гри - знищити головну будівлю на ворожій базі і не дати завоювати свою базу противникам!!!