воскресенье, 13 января 2013 г.

Left 4 Dead


Left 4 Dead - багатокористувальницька комп'ютерна гра в жанрах шутера від першої особи і survival horror, розроблена компанією Turtle Rock Studios, яка з 10 січня 2008 року є частиною Valve Corporation. Гра створена на движку Source версії 14 для платформ Windows NT і Xbox 360. Портування гри на Xbox 360 займалася студія Certain Affinity. 28 жовтня 2010 гра стала доступна на Mac OS X.
Вперше інформація про Left 4 Dead з'явилася в різдвяному номері журналу PC Gamer UK за 2006 рік у вигляді шестисторінковий статті. А випробувати гру публіка змогла на QuakeCon 2007 і Showdown 2007 LAN, що пройшла в американському місті Сан-Хосе. 6 листопада демоверсія Left 4 Dead стала доступна тим, хто зробив попереднє замовлення через систему цифрової дистрибуції Steam. 11 листопада 2008 вона стала доступна публічно. 18 листопада гра стала доступна через Steam для всіх бажаючих. 20 листопада відбувся реліз коробкових версій в Америці, а 21 листопада - в Старому світі. Версії для персонального комп'ютера і Xbox 360 повністю переведені на російську мову.
Гра отримала безліч позитивних відгуків. Розробникам вдалося добре передати похмуру атмосферу жаху і відчаю, яка виникла в результаті поширення в ігровому всесвіті невідомого вірусу, який перетворив людей на чудовиськ. Завдяки роботі «Режисера», штучного інтелекту, що стежить за діями гравців і впливає на ігровий процес, кожне проходження гри унікальне й неповторне, а упор на командні дії робить гру однією з кращих серед кооперативних шутерів. Також унікальність цієї серії шутерів додає незвичайний мережевий режим, в якому команди супротивників поставлені в різні умови: одні грають за людей, а інші - за Особливих Заражених.
1 червня 2009 на виставці Electronic Entertainment Expo Valve офіційно анонсувала повноцінний сіквел Left 4 Dead 2. Сиквел вийшов 17 листопада того ж року.

Файл:L4D PFT-360+PC.jpg

Комментариев нет:

Отправить комментарий