понедельник, 7 января 2013 г.

Counter-Strike


Counter-Strike (англ. «Контрудар»; скор. CS або КС, разг. Контра) - культова серія комп'ютерних ігор у жанрі командного шутера від першої особи, заснована на движку GoldSrc, спочатку з'явилася як модифікація гри Half-Life. Всього в основний серії вийшло п'ять версій гри, остання і найпопулярніша з яких - Counter-Strike 1.6. Існують і окремі частини, наприклад, Counter-Strike: Condition Zero (мультиплеер з поодинокими завданнями) і Condition Zero: Deleted Scenes (сюжетна гра), засновані на движку GoldSource, а також Counter-Strike: Source, заснована на більш сучасному движку Source. 14.08.11 Valve офіційно презентувала Counter-Strike: Global Offensive, яка вийшла 21 серпня 2012 року.
Counter-Strike - популярна багатокористувацька гра, має підтримку мережевих і одиночних ігор (з ботами). Деякі аналітики вважають, що в даний час Counter-Strike 1.6 втрачає популярність у міру появи у гравців могутніших ПК, що підтримують сучасні ігри з більш гарною графікою і вдосконаленими фізичними движками. У 2007-2008 роках намітився зворотний процес - зміцнення позицій CS 1.6 як турнірній дисципліни. Безліч людей по всьому світу не поспішають покинути ряди віртуальних бійців Counter-Strike. Насамперед це пов'язано зі звичним геймплеєм.
Основна ідея гри - протистояння двох команд - Терористів (Terrorist team, T) і Спецназу (Counter-Terrorist team, CT). Кожен гравець при вході в гру вибирає команду, за яку він хоче грати, або можливість бути спостерігачем - Spectator - якщо це передбачено настройками ігрового сервера.
Мета гри - виконати завдання карти або знищити супротивників. За виконані завдання і знищених супротивників гравець отримує гроші, які може витратити на покупку зброї. (Програла команда також отримує гроші, але істотно менше)

Комментариев нет:

Отправить комментарий